Uitlaat

Een schoone en stille wagen, daar kan je mee thuis komen

  • Uw uitlaat zorgt voor meer dan enkel het afvoeren van de uitlaatgassen van wagen.
  • Uw katalysator, filters, dempers… zorgen voor uw rijcomfort en verminderen de impact van uw wagen op de omgeving
  • Wij controleren en vervangen alle onderdelen van uw uitlaatsysteem zodat u bijdraagt aan een beter milieu 
Boek een afspraak

Uw uitlaat, onze zorg

We controleren de staat van uw uitlaat, we voeren een diagnose uit van uw volledige uitlaatlijn en we controleren de uitstoot van de wagen, wat ook belangrijk is met het oog op een technische controle. Indien nodig herstellen of vernieuwen we de onderdelen van uw uitlaat.

Je uitlaat moet tegen een stootje kunnen

Je uitlaat heeft vele vijanden zoals temperatuurschommelingen, zuur uit de uitlaatgassen, water, zout … die roest veroorzaken. Door het roesten kunnen er gaten ontstaan waardoor je wagen een storend lawaai gaat maken. Verder kunnen de ophangrubbers door uitdroging scheuren of kunnen ophangbeugels roesten. Als die het begeven, kan de uitlaat afbreken.

De katalysator draag bij aan schoonere lucht

Een katalysator neutraliseert de schadelijke stoffen die door de motor worden uitgestoten. Vaak gaat een katalysator net zolang mee als uw wagen al kan een katalysator na verloop van tijd ook verslijten. Dit kan resulteren in een sputterende motor, een rammelend geluid, vieze geuren in uw wagen, een hoger brandstofverbruik of een wagen die niet goed meer start of optrekt. Wij controleren uw katalysator en plaatsen indien gewenst een nieuwe.

Meer info