Newsletter

Op zoek naar een nieuwe wagen, maar je weet nog niet precies wat? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van ons aanbod. Zo mis je zeker je volgende wagen niet.

VerstuurVerstuur
 

Bedankt voor uw inschrijving

U bent nu ingeschreven om onze nieuwsbrief te ontvangen. Via die weg houden we u op de hoogte van nieuwe wagens en tips om uw huidige wagen in topconditie te houden. Wenst u onze nieuwsbrief toch niet langer te ontvangen? Onderaan elke nieuwsbrief is een uitschrijf-link voorzien.

Tot binnenkort!
DK cars

Chiptuning

Wat is chiptuning?

De meeste motoren in moderne auto's worden door een regelapparaat aangestuurd, de ECU genaamd. Het regelapparaat draagt zorg dat de motor doet wat u wilt. De prestaties van de auto worden bepaald op het moment van inspuiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hoeveelheid ingespoten brandstof, de turbodruk en het ontstekingstijdstip. Uw auto fabrikant stelt deze waarden standaard in, rekening houdend met bijvoorbeeld de kwaliteit van de brandstof, landschaps-omstandigheden, emmissie rechten e.d. Een auto wordt dus altijd afgeleverd met ruime marges.

Daarom kan uw auto dus meer! Door nou deze waarden software matig aan te passen kunt u het vermogen van uw auto vergroten met gemiddeld 35 PK of in veel gevallen met wel 25%. U zult direct merken dat uw auto fijner rijdt, directer reageert op bewegingen van het gaspedaal en zelfs bedrijfsauto's met aanhangwagen of zware belading gaan fijner rijden.

Naast het duidelijk merkbare extra vermogen dat uw auto krijgt zult u ook nog eens 7 tot 15% brandstof gaan besparen. Dit is uiteraard voelbaar in uw portemonnee, zeker wanneer u ondernemer bent en een wagenpark bezit. Nu is 7 tot 15% een ruime marge, wij kunnen 10% echter in de meeste gevallen zelfs garanderen!

 

Brandstof besparen door middel van Chiptuning

Het klinkt haast onmogelijk, het vermogen van uw auto vergroten en dan ook nog eens zuiniger gaan rijden. Toch is dit geen fabeltje, in de praktijk hebben wij besparingen gezien die oplopen tot 15%. De uitleg is vrij simpel, we bereiken door tuning immers dat het koppel van uw auto eerder vrij komt. De bestuurder zal zich dan automatisch aanwennen eerder over te schakelen naar een hogere versnelling (het zogenaamde Nieuwe Rijden).

Daarnaast zorgt het extra vermogen ervoor dat u bij een inhaalmanoeuvre bijvoorbeeld niet hoeft terug te schakelen naar een lagere versnelling. Wij vertellen u graag de hele waarheid achter ECO-tuning.

 

ECO Tuning, brandstofbesparing en CO2 reductie

Minder verbruiken en minder uitstoten is een trend die natuurlijk jarenlang geleden reeds is ingezet. Hedendaags is het niet meer weg te denken bij de keuze van bijvoorbeeld een nieuwe auto. Hier komt ook bij dat de overheid op vele manieren probeert te stimuleren dat mensen de keus maken voor een schone en zuinige auto, denk hierbij aan de voordelige bijtelling, BPM en wegenbelasting.

Toch kan uw auto nog zuiniger, ongeacht leeftijd of kilometrage!

Met onze ECO Tuning zijn reeds besparingen gemeten tot 15%. Een vermindering in het verbruik betekend tevens een vermindering van CO2 uitstoot.